top of page

Lecsóval töltött lángos

Frissítve: febr. 22.


A lángos legalább annyira megkerülhetetlen része a nyárnak, mint a lecsó, csak idő kérdése volt tehát, hogy valahogy összeházasodjon a kettő, és egyetlen zseniális ételt alkosson. Nem hinnénk, hogy bármit hozzá kéne még ehhez fűzni, merthogy LECSÓVAL TÖLTÖTT LÁNGOS. A forró nyári napokon legjobb egy hűsítő almafröccsel!



Veszszőséknél a nyáron nagyon rápörögtek a lecsóra. És a lángos legalább annyira megkerülhetetlen része a nyárnak, mint a lecsó. Hát mi fene? Összeházsasodtak :D

Hozzávalók:

A lángoshoz

  • 500 g liszt

  • 25 g élesztő

  • 1 ek cukor

  • 300 ml víz

  • 1 ek olaj

Folhagymás tejföl

  • 200 ml tejföl

  • 2 gerezd fokhagyma




Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, 5-10 percre félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk és meleg helyen egy órán át kelesztjük.


A megkelt lángostésztát négybe vágjuk, gombócokat formázunk és letakarva még 20 percig pihentetjük őket. Utána óvatosan, egyenletesen lángos formára húzkodjuk a tésztát. A közepére mehet egy fél virsli, két nagy kanál lecsó. Félbe hajtjuk és forró olajban kisütjük.


A tejfölbe mehet a zúzott fokhagyma, amivel végül megkenjük a lángos tetejét.


TIPP: akár falatkák formájában is elkészítheted. Készíts nagyjából 12-15 cm átmérőjű mini lángosokat. A közepére mehet 1 karika virsli és 2 teáskanál lecsó. Sörkorcsolyának sem utolsó.


TIPP: a lángosokat félbehajtás után, a két réteg találkozásánál ha megnyomkod villával biztosan nem fog szétnyílni és designos is


 
 
 

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.

Veszszős csárda

5136 Jászszentandrás, Határ út 3.

info@veszszos.hu

+36 50 136 14 90

©2022 by Veszszős csárda. Proudly created with Wix.com

bottom of page